domingo, 7 de febrero de 2010

EL CABELL EN LA DANSA ORIENTAL



FOTO: Pedro Click

Moltes cultures associen la llargada del cabell de la dona amb bellessa i saviessa. La cultúra árab no es una excepció. i encara que moltes dones creients portin el cap tapat, no vol dir que no en tinguin cura. Un gran nombre de dones d'orient mitjá fan servir henna per manternir-lo fort i brillant i quan ballen a les festes, el llueixen entre elles amb coqueteria. Només el moviment de les seves caderes fa ombra al dels seus cabells.
Potser en la societat que vivim, la llargada dels nostres cabells només es símbol d'erotisme, de sexualitat pura i dura. Estem perden les sutilesses en el camí cap a la suposada liberalilzació de la dona. D'òn venim? Del cervell d'un expert en marqueting i publicitat o de la terra mateixa? No podem negar que els cabells llargs tenen un encant especial. L'encant d'allò que es ancestral potser, pero amb el cabell com el tenim ja estem bé. No és la llargada la que el fa més sensual sinó l'ús que em fem a l'hora de ballar. El que expresem amb ell.
En la dansa oriental no va recollit. En la dansa oriental cerquem la lliure expressió de l'ànima a través de tot el nostre còs. De cap a peus. De la terra al cel sense oblidar evidentment que rendim culte a la feminitat i a la fertilitat sense vulgaritats.


No hay comentarios:

Publicar un comentario