lunes, 30 de noviembre de 2009

CAVALCADA DE REIS 2010


CAVALCADA DE REIS AL BARRI DE PORTA
5/1/2010

VIA jÚLIA-PG.VERDUM-PI I MOLIST-FABRA I PUIG-VÈLIA-RIO DE JANEIRO


ORGANITZACIÓ:


PORTA CULTURAL
C/ESTUDIANT ,26
PORTA, BARCELONA

Aquesta any i per primer cop, "Lluna Plena" participarà conjuntament amb l'associació sociocultural "La Indomable" en la cavalcada de reis. Val a dir que no es el primer cop que col·laborem activament amb l' associació. De fet, em participat amb el nostre grup de Dansa Oriental en el Carnaval de Barcelona, en dues ocasions, precedint la carrossa de l'associació. Axí doncs, faig una crida a totes les alumnes interessades en viure una experiéncia única la Nit de Reis.
Amb alguns grups ja em començat els assaigs, en altres començarem avui mateix. Només ens caldran ganes, il·lusió i una mica de feina, es clar.

Animeu-vos!



MOCADORS EGIPCIS PER NENES



Si us fa il·lusió tenir un detall auténtic i original questes festes, per 18 € teniu el mocador egipci i la bosseta per guardar-lo. En breu en tindré alguns més.
Si esteu interessades, m'escriviu al correu perque us el reservi.
Els que veieu a les imatges on els que tinc. Mesureu la cintura de la vostra nena.

Ens veiem a classe!



Melina Maia

melinamaiadansa@gmail.com

domingo, 29 de noviembre de 2009

LA CULTURA VA DE FESTA 09



Com cada any al parc de la Guineueta de Nou Barris, se celebra "La cultura va de festa", un acte popular on totes les associacions de la zona hi tenen cabuda. Un altre any, "Llunaplena" va participar en representació de l'asociació sociocultural "La indomable" de Ciutat Meridiana. Associació de la que en soc membre des de fa uns anys.
Gracies a les noies, familiars, amics i amigues pel vostre suport.
Fins la propera!

ORIT MAFTSIR BALLANT AMB EL BASTÓ

La ballarina Orit Maftsir, boníc exemple d'elegància, tècnica i energía, executant la seva particular versió d'una peça musical basada en el ritme "Saidi".


www.bellydancer.co.il

EL RITME SAIDI

4/4 DUM TAC/ es DUM/ es DUM/ TAC

El ritme "Saidi", reb el nom de la mateixa regió egipcia d'on prové: El Said. Es un ritme molt intens amb un fort caràcter folcóric que es sol tocar per executar la dansa amb el bastó. Dansa que originàriament ballaven els homes per demostrar la seva masculinitat tot movent el bastó. Amb el temps es va crear una versió per a la dona en la que els moviments fossin més coquets pero alhora enérgics. Le dones solen ballar aquesta dansa, en grup, mentre que els homes solen fer-ho individualment. No obstant, esisteixen variants en les que ells i elles ballen alhora. En aquest casos, solen fer-ho per parelles i només ells duen bastó. També hi ha ballarines i ballarins que ballen amb dos bastons alhora.
Avui en dia, el ball amb el bastó està present en molts festivals de dansa oriental com una expressió més de la cultura d'un poble ancestral. Es per aquest motiu, que les ballarines, duen vestits que marquen la cintura pero mai ensenyen el melic.

viernes, 27 de noviembre de 2009

OULED NAIL




Les Ouled Nail, son una tribu argelina que resideix a les muntanyes que els donen nom. Poseeixen un particular estil alhora de ballar gràcies a la seva música anomenada "Bou Saâda", la seva colorida indumentària i el particular ritual que executen. Les Ouled Nail, solíen ballar en grups formant parelles. Feien "shimy"amb els hombros, "twist" amb les caderes, ondulacions o brazos de serp.... La seva dansa es dividia en dues parts: A la primera es movien de manera més refinada i a la segona, després de desaparéixer momentàneament, tornaven sense la part de dalt del vestit i exhibint el ventre, demostraven el domini d'aquesta part del còs. En la seva cultura, hi havía un fort interés per establir llaços matrimonials de seguida i moltes de les noies després d'un temps d'haver-se guanyat la vida com a ballarines o cortesanes, es casaven i no tornaven a ballar en públic.
L'estil d'aquesta particular tribu, es avui en dia, font d'inspiració de nombrosos grups de Dansa Tribal Americana.

EL LLAÜT

El llaüt es un instrument de corda polzada amb molta riquessa musical. El llaüt, es la evolució de l' "ud", instrument provinent de l'Orient Mitjà, molt similar al llaüt en la forma pero no en els materials ja que el primer, tenía la capsa de ressonància feta de pell d'animal. El llaüt va arribar a Europa en l'edat mitjana i a mesura que es va fer popular a la península es va estendre a altres territoris del continent. Inclós es comenta que podria haver arribar a paísos tant remots com el Japó,.País on des de fa segles,es toca un instrument similar: El samisen. El cert es que des de temps inmemorials, el laüd està present en la orquesta árab. Sol acompanyar els cantants solistes i oferir meravellosses peces de dansa per a les ballarines. Així doncs, com deia Shokry Mohamed, percussor de la dansa oriental a Espanya, el llaüt es el sultà dels instruments. Si en voleu saver una miqueta més, no dixeu de llegir les publicacions d'aquest gran mestre que fou en Shokry.


"Danza mágica del vientre"
, Shokry Mohamed . MANDALA EDICIONES


El podeu adquirir a www.libreriaverde.com

viernes, 20 de noviembre de 2009

TAHIA CARIOCA

Famosa ballarina i actriu egipcia.
Ismaïlia (1915) - Cairo ( 1999)

EL BANY TURC

"El bany turc", Doninique Ingres 1862

Óli sobre tela

Museu del Louvre, París, França


Els orígens del bany turc o "hamman", es remunten a l'època de l'Imperi Otomà. Es feien construir dintre dels palaus per a les dones del harem o el sultà. Amb el temps, els banys turcs es van fer populars i es van començar a construir fora dels dominis del sultà i moltes ciutats de l'imperi en tenien.

El ritual del "hamman", consistía en entrar en una sala de màrbre plena de vapor i netejar-se amb aigua i sabó per eliminar les cél·lules mortes. Seguidament s'esvandien amb aigua freda i s'estiraven al marbre calent per rebre un massatge revitalitçant. Aleshores i en un estat de relaxació total, les dones feien safareig. La diferéncia entre el ritual de les dones del poble i les de l'harem era que les segones, entraven al bany acompanyades de les seves sirventes que les rentaven amb productes d'higiene exquisits i els hi dedicaven hores i hores, mentre que les primeres, entraven sense cap mena de luxe per cuidar-se i nomès en ocasions puntuals com els dies anteriors a una cerimonia nupcial.


En l' actualitat, al menys a Turquia, pots entrar en un hamman amb els teus propis sabons i banyar-te tu sola o demanar un servei especial que inclogui massatge. Sempre et proporcionen un parell de xancles i una mena de pareo per tapar la part inferior del còs.


Al quadre d'Ingres les dones estan nues, perque a mitjans del 1800, era una excusa per poder pintar el cós femení amb total llibertat. Era tal la facinació arran de la conquesta d'Egipte per Napoleó Bonaparte, que molts pintors europeus van crear un munt de fantasíes entorn l'orient mitjà i les seves dones i van tractar de captar la seva bellessa en les seves obres. En alguns casos, ni tan sols partíen del contacte real amb aquella cultura tant llunyana pero la notícia ja havia estimulat la seva inspiració.


A Catalunya i concretament a Barcelona, existeix un espai anomenat "Aire" que amb una estética a mig camí entre la tradició i la modernitat, ofereix el servei del "haman" d'un mode molt sofisticat:


www.airedebarcelona.com




jueves, 19 de noviembre de 2009

miércoles, 18 de noviembre de 2009

HOSSAM RAMZY "EMBAIXADOR DEL SWING"


Nascut al Cairo, Hossam Ramzy va començar a tocar la darbuka als 3 anys.

Primer va començar explorant els orígens culturals de la música amb la que havía crescut i posteriorment va quedar influenciat fortament pel jazz, génere que va estudiar amb profunditat als anys 70, quan es va traslladar a viure a Anglaterra.

En aquella etapa de la seva vida, va tenir l'oportunitat de treballar amb grans talents, com
Andy Shepherd i Geoff Williams.

Després va sorgir el record de tot alló aprés arran de les seves estades en diverses tribus beduines cercant els orígens i els seus treballs van començar a estar més a prop del camp de les expressions folclóriques de l'Orient Mitjà. Axí en aquest moment de revol·lució artística, Hossam Ramzy va cridar l'atenció d'en
Peter Gabriel que fascinat aconseguí que participés primer en el seu album"PASSION" i després a"US".

Des de llavors,
Hossam Ramzy no ha deixat d'envoltar-se de personatges relevants de l'escena músical en general com Joan Armatrading, Mary Wilson, Robert Plant i Jimmy Page (els "Led Zeppelin"), Pino Daniele, Cheb Khaled o Rashid Taha, destacats cantants magrebins, Faudel y Yesim Salkim entre altres.

A més a més, Hossam ramzy ha esta el compositor i l'intérpret de pel·lícules d'èxit com:
Stargate, Wings o a dove, El sant, El geperut de Notre-Dame, Stealing beauty o La última temptació de Crist.

En l' actualitat i mantenint-se fidel als seus orígens, fa parella artística amb
Serena, reconeguda ballarina de dansa oriental. Plegats editen CDs i DVDs especialitzats en la dansa i els ritmes d'Orient Mitjà i fan gires i seminaris per tot el mòn. Podeu consultar la seva agenda a:


martes, 17 de noviembre de 2009

Q-SPORT TARDOR 09

"IKI MAKE UP STUDIO"

iKi MaKe Up Studio
by Giann Franco Auditore


Un espai d'aprenentatge i desemvolupament de capacitats en l' art del Maquillatge, on l'objectiu es l'elegància natural.

Entre els seu serveis:

Maquillatge social
Maquillatge de festes i events
Cursos d' automaquillatge
Maquillatge de núvies
Serveis especials per núvis
Manicura d' ESPA...

En aquesta ocasió i de la mà del fotógraf Santiago Menendez Partal, conegut artísticament com "
Trapecista" i amb Pablo Quesada avançat discípul de Giann Franco Auditore, hem obtingut aquests resultats.

Ja sabeu, per aquelles ocasions distinguides o simplement per accentuar la vostra bellessa femenina:

iki Make up Studio
by Giann Franco Auditore

657 762042

domingo, 8 de noviembre de 2009

jueves, 5 de noviembre de 2009

AMR DIAB

www.amrdiab.com.ar

Amr Diab es un famós cantant de pop egipci. Algunes de les seves balades les escoltem a classe, com "Qsad einy" de l'album Lealy Nahary. Si voleu saver-ne més, entreu al web que les seves fans argentines li han dedicat.

EL RITME "BALADY"


4/4 DUM DUM/ es TAC /DUM es /TAC es

Aquest ritme es també anomenat "petit Masmudi" o "Masmudi Saguir". Als carrers es conegut com a "Balady", paraula que en árab significa, del poble o popular. Es molt recurrent a les peces musicals de dansa oriental i molt fàcil de reconeixer perque té 2 DUMs al principi.

lunes, 2 de noviembre de 2009

FALAFEL


Ingredients (4 persones)


500 gr. de cigrons cuits
1 ceba
1 rameta de julivert
2 dents d' all
1 cullaradeta de comí
1 cullaradeta de cilantre
1/2 cullaradeta de cúrcuma


Elaboració:


1. S'escorren els cigrons i es col·loquen a la batedora amb la ceba, el julivert, els dents d'all i les espécies.


2. Ho batim fins a obtenir-ne una massa.

3. Ho deixem en repós fins al dia següent o 1 hora com a mínim.

4. Amb la massa, fem boles com si de mandonguilles es tractés i després les aixafem una miqueta. Si surten massa enganxoses, les passem per farina.

5. Finalment les fregim amb abundant oli de girasol.



El falafel es un plat típic d'orient mitjà , India i Paquistàn, que se sol menjar dintre d'un pa de "pita" amb diferents verdures i acompanyat de salsa de yogurt o sésam (tahina).

EL "MAYA"