sábado, 31 de octubre de 2009

EL KHÔL

Elizabeth Taylor caracteritzada com a "Cleopatra" al film que duia el mateix nom. A la fotografia, veiem el tret més característic del maquillatge de l´antic Egipte, la ratlla als ulls. Des del temps de les piramides, les dones utilitzaven un pols negre anomenat Khôl per destacar la seva mirada. El Khôl ajudava també a netejar l'ull de la pols i la sorra del desert, ja que contenía herbes medicinals. En l'actualitat, es diu que el Khôl autentic, es el que fa picar una miqueta els ulls.El Khol es presenta en un petit envàs que generalment du un tap amb un bastonet per aplicar-ho dintre de l'ull. Si el voleu aplicar com a ombra, heu de fer servir un pincell. Tingueu cura perque el pols es molt potent i taca molt. Abans de tot, pràctica i molta paciència... Si us animeu, busqueu una herboristeria o un negoci àrab o indú, perque a l'India i al Paquistan també es molt popular. Quedareu impresionades amb els resultats!

miércoles, 28 de octubre de 2009

"El reinado de las bailarinas" de Shokry Mohamed



Fascinant lectura sobre la vida no sempre fàcil d'algunes de les millors ballarines de Dansa Oriental en el passat i en l'actualitat. Llibre escrit per Shokry Mohamed, pioner de la dansa a Espanya, ballarí, mestre, coreógraf i ésser humà excepcional. El llibre es pot comprar a la Fnac o a la llibrería Baïbars (www.baibars.com). Histories reals de dones àrabs sorprenents.



Tenda de Dansa Oriental














TENDA DE
DANSA ORIENTAL

c/ Fontanella 18
Principal 2º B
Barcelona
607316187

www.sandracalisto.com

La Sandra ven tops de cotó per fer classe en una amplia gama de colors amb manigues i sense, mocadors rectangulars de monedes o pedreria, conjunts per actuar, faldilles, pantalons, vels de seda... Si busqueu una tenda on us donin la benvinguda i us assesorin personalment, ja saveu on anar. Ah i no deixeu d'entrar a la seva web...descriu de manera ben original el seu propi concepte de la bellesa femenina.

lunes, 26 de octubre de 2009

"Saharni" de Najwa Karam

www.najwakaram.com
Famosa cantant d'origen libanés

A la seva web trovareu la discografia, d'on prové un dels seus majors èxits, la cancó "Saharni" que donava nom al mateix album i que estem coreografiant a les classes del gimnàs Q-Sport de Terrassa.

domingo, 18 de octubre de 2009

martes, 13 de octubre de 2009

El vel, sencill i fascinant

No savem del cert si la utilització del vel en la dansa Oriental, ve dels antics rituals dels temples egipcis o de la imfluéncia que la própia dansa ha experimentat a través de disciplines occidentals com el ballet clàssic. El que si que puc dir, amb la certessa de que qualsevol altre profesional estarà d'acord amb mi, es que, a tothom li encanta. Així de sencill. El vel pot convertir la nostra dansa en una peça fascinant sense necesitat de que utilitzem moviments extremadament complexos. Dels elements tipics en la Dansa Oriental, el vel es dels més agraïts. El podem fer servir per expressar misteri, cubrint i descubrint el nostre còs, podem utilitzar-lo per dibuixar infinits o cercles en l'aire, pero si va acompanyat d'una bona execució de la dansa i d'una expressió generosa de la ballarina, la màgia està garantida.

lunes, 12 de octubre de 2009

Te amb menta del Magrib


Ingredients per a 6 tassetes:

1 bon branquilló de menta
1 cullerada gran de te verd
6 cullerades mitjanes de sucre
1/2 litre d'aigua mineral

Elaboració:

Poseu la menta a la tetera, juntament amb una cullerada gran de te verd i sucre.
En un altre recipient, escalfeu l'aigua. Quan bulli, aboqueu-la a la tetera i aleshores poseu-la al foc durant 2 minuts.
Apagueu el foc i deixeu reposar la tetera 5 minuts abans de servir el te en tassetes.



Extret del llibre "Aroma Àrab. Receptes i relats" de Salah Jamal
editat per Zendrera Zariquiey

Jo puc ballar Dansa Oriental?

La Dansa Oriental no fa distincions entre les dones que la practiquen perque es un art i l'art no té límits. Els límits son a la ment de tots aquells i massa sovint aquelles, incapaços de captar la bellessa, més enllà del les modes que imposa la societat. Avui està de moda ser prima, jove i anar rabiossament a la última. Jo em pregunto: Es aixó el que les dones desitjem?
Mitjançant la practica de la Dansa Oriental, activem una energía amagada per molts anys en el nostre interior que ens ajuda a alliberar tensions físiques provocades sovint, pels nostres propis pensaments, autentics enemics de la felicitat. I es durant aquest procés, que redescubrim el plaer que provoca ser nosaltres mateixes. Potser aquest, es un dels molts motius que fa que agradi tant aquest art mil·lenari.