miércoles, 30 de septiembre de 2009

Seguint el ritme de la Darbuka



Tant en les primeres classes d'aprenentatge com en les de perfeccionament, el bon enteniment del ritme, ens donarà comfianza en nosaltres mateixes, facilitant la nostra concentració i potenciant l'assimilació técnica.

La Darbuka es l'intrument de percussió per exceléncia en la Dansa Oriental. Pot ocasionalmet dur el ritme bàse pero en molts casos, será l'instrument de percussió protagonista i el que marcarà la força dels nostres moviments.
La Darbuka es un instrument molt antic pròpi de l'Àfrica, l'Orient Mitjà i el Mediterrani, fet de fang y cuir d'animal. Actualment els materials de fabricació han evolucionat y en trobem fets amb fibra de vidre, plàstic o decorats amb nàcar.
La Darbuka es un instrument molt popular al mòn àrab i molts homes, joves i nens aprenen a tocar-lo de petits per alegrar festes, animar celebracions o acompanyar rituals de caràcter tradicional. Igual de popular es en la mùsica moderna, que el mateix poble escolta per la radio o per la televisió i que desperta admiració a causa de la imatge sorprenentment atrevida de les cantants femenines de moda.
Pero quan estem aprenent a ballar dansa Oriental, la cosa va per una altre banda...Si es cert que molts cops podrem escollir música moderna o de fusió per a les nostres coreografíes, l'enteniment de la mùsica clàssica oriental es el que ens garantirà un bon aprenentatge. Parlant de la nostra dansa, tindrem en compte la naturalesa de la peça musical. Si el ritme es esencial i es manté sense floritures, ens anirà bè per practicar moviments i pasos básics amb seguretat. Si té floritures o intervenen altres instruments de percusió, de corda o vent, potser haurem de treballar una sequéncia coreogràfica per a més a més, exercitar la oida en el reconeixement dels diferents instruments que conformen una peça clàssica i en un futur, sentir-nos segures per gaudir amb les improvitzacions.
Sigui quin sigui el càs, escoltar amb regularitat mùsica clàssica oriental, vocal o instrumental, ens conectarà amb aquesta màgia de la que tant es parla en la nostra dansa i que totes volem experimentar, per conectar-nos amb nosaltre mateixes i amb tot allò que realment es esencial.

No hay comentarios:

Publicar un comentario